17 Ağustos 2015 Pazartesi

Lexmark MX310dn incelemesi ; hangi yazıcıyı almalıyım ?


ne diyor lexmark mx310dn monolaser printer :  



"hız bende ,tasarruf bende"






Ofis çözümlerinde yapılan en büyük hata nedir diye sorsalar : "başlangıç maliyetine takılıyor olmamız" derdim.

-Şu ne kadar ? 300 TL ; peki bu ? 100 TL ; tamam şu 100 TL olandan ver..

Peki doğru bir davranış mı bu ? her şey ,ilk anda cepten çıkacak olan tutarın düşük olması ile çözülüyor mu peki?

Bir arabanın satınalma fiyatı düşük diye, hemen onu tercih ediyor muyuz? hayır! 
Ne kadar yakıyor,parçası ne kadara değişiyor ; belli kalemlerde verimliliği nedir ? gibi unsurları araştırıyor ve öyle karar veriyoruz. 

İşte yazıcı alırken de bunlara dikkat etmeliyiz.Özellikle yüksek adetlerde baskılar alıyorsak.



"Başlangıç maliyetinden çok daha önemli olan süreklilik maliyetidir" ; diyor ve konumuza geçiyorum.



İncelediğimiz bu yazıcıyı Lexmark resmi sitesinde şöyle tanıtıyor bize  ;

10.000 adet* baskıyı destekleyen toner ünitesi ; 60.000 sayfa baskıyı destekleyen drum ünitesi , faks , fotokopi , tarayıcı ve dubleks baskı özelliği ile ,  bence ofislerin verimli kahramanı olmaya aday bir lsser yazıcı LEXMARK MX310dn

(* %5 doluluk oranı ile)

( ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz : https://www.lexmark.com/tr_TR/products/mfp-mono/35S5800.shtml )


  • 256 MB bellek ve 800 MHz çift çekirdekli işlemci , çok çok iyi olmamakla birlikte , orta ölçekli bir yazıcı için yeterli ve başarılı.



  • Gerçek 1200 * 1200 dpi çözünürlük de , bnezerlerine göre çok daha net baskılar almanıza ve taramalar yapmanıza imkan sunuyor.



  • Ağ üzerinden tarama yapma özelliği ile de , taradığınız evrağı doğrudan pc ye atma imkanınız da olacak. renkli tarama yapabiliyor olması da artı özellik.
  • A4 baskıların dakikadaki baskı hızı 33 Sayfa / max olarak belirtilmiş ve sınıfına göre oldukça tatmin edici bir sayı ; ve ilk sayfa baskı süresi 6,5 saniye gibi düşük bir süre.


toner dolumları ve drum çözümleri açısından ürün ne durumda ? 


Lexmark MX310dn toner dolumları , baskı performansı dikkate alındığında , bence en yüksek tasarrufu sunan çözümlerden biri.


  • En kaliteli ve mx serisi uyumlu toner tozu + 10k lık toner çipi ile , orjinal toner baskısına en yakın sonucu "orjinal tonerin üçte biri fiyatına alabilmeniz" mümkün.


Ayrıca lexmark mx310dn muadil toner alternatifi ile de tasarruflu çözümler bulabilirsiniz. fakat dikkat etmeniz gereken nokta, ucuz olsun diye kalitesiz ve uyumsuz tozlarla üretilmiş çözümlerden uzak durmaktır.


  • Zaman içinde elektronik olarak ömrü bitecek olan image unit (drum ünitesi) için de , lexmark mx310dn uyumlu drum çipleri ile çözüm bularak , ünitenin fiziksek olarak ömrü bitene kadar kullanmanız mümkün olabiliyor.

Özetle ; 


Küçük ve orta ölçekli işletmeler için , bugüne kadar gördüğümüz , incelediğimiz , dolumunu yapıp muadil tonerini temin ettiğimiz yazıcılar içinde en verimli , kullanışlı ve fiyat performans açısından içimize sinen bir yazıcı.


  • Tonerin yüksek kapasiteli olması , işin en yoğun anında ansızın bitmesi önünde bir engel. %10 kaldığında uyarsa bile, en az 500 sayfa marjınız kalıyor. O aralıkta önlem almanız mümkün.


  • Cihazın dakikada 33 sayfayı bulan baskı hızı , işlerinizi kısa sürede bitirmenize yardımcı olacak.


Çokfonksiyonlu monolaser yazıcılar arasında lexmark mx310dn yi ayrı bir yere koyuyorum.

Fiyatı ortalama 680 TL ile 780 TL arasında değişiyor. Bu fiyata göre , benzerlerine fark atacak özelliklere ve performansa sahip bir yazıcı. Cihaz üzerinde gelen başlangıç demo tonerin baskı adeti yaklaşık 2.500 sayfa. 


Tüm paylaşımların işinize yaraması dileğimle..

Sevgiler

***"bloğumda yazan hiçbir yazım tavsiye niteliği taşımaz ; sadece sesli düşünüyor ve tecrübelerimi paylaşıyorum ; son karar sizindir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder